Blok Kalorifer Tesisatlari İçin İhale

Gazeteciler Sitesi Yönetim Kurulu, sitedeki 30 bloğun ortak alanlarında inşa edilecek kalorifer tesisatları yapımı için ihale açtı.

Açılan ihale, 29 Eylül 2012 tarihli Site Kat Malikleri Kurulu kararı uyarınca, blok ortak alanlarında yeni kurulacak kalorifer tesisatlarını kapsıyor. İhaleyle blok altlarındaki kollektörden daire önlerindeki ısı sayacı dahil tüm tesisat yeniden yapılacak.

İhaleye katılmak isteyen firmaların 15 Ağustos 2013 tarihine kadar Gazeteciler Sitesi Muhasebe Birimi’ne şahsen başvurarak gerekli belgeleri almaları gerekiyor.

Gazeteciler Sitesi Yönetim Kurulu, ihaleye katılmak isteyen firmalar için bir açıklama metni hazırladı. Bu metin şöyle:

“Sitemizde A (13), B (5), C (5) ve D (7) olmak üzere 4 tip ve 30 blok bulunmaktadır. 680 daire, 21 dükkân ve 30 kapıcı dairesi bulunmaktadır. Tesisat 731 bağımsız bölümü ısıtacak şekilde yapılacaktır.
1- Blokların projeleri autocad ortamında çizilmiştir ve ektedir.
2- Sözleşmeler iki adettir ve ektedir: a) İdari sözleşme, b) Teknik şartname
3- Teklif vereceklerin, projeleri ve yapılacak işi yerinde detaylı incelemeleri, projelere itirazları varsa veya başka önerilerde bulunacaklarsa teklif verirken bunu bildirmeleri gerekmektedir.
4- Fiyat teklifleri GAZETECİLER SİTESİ YÖNETİCİLİĞİ’ne hitaben a) blok tiplerine göre ve b) tamamını içerecek şekilde yazılı olarak verilmelidir. Teklif dosyasında projelerde veya sözleşmelerde değişiklik önerileri ile teklif verecek firmanın iş bitirme belgeleri (referansları), firmanın idari yapısı v.b. bilgiler de ayrıca yer almalıdır.
5- Tekliflerin 30 Ağustos 2013 tarihine kadar kapalı zarf içinde Site Muhasebe Servisi’ne imza karşılığı teslim edilmesi gerekmektedir.”

KALORİFER TESİSATLARI NASIL YENİLENECEK?

Gazeteciler Sitesi’nin 29 Eylül 2012 tarihinde yapılan Kat Malikleri Genel Kurulu, blok ortak alanları ile daire ve dükkanların kalorifer tesisatlarının nasıl yenilenmesi gerektiğine de karar verdi.

Genel Kurulda a) Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’nın 14 Nisan 2008 tarihli “Merkezi Isıtma ve Sıhhi Sıcak Su Sistemlerinde Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılmasına İlişkin Yönetmeliği”ne uyum sağlamak, b) ömrünü tamamlayan (çürümeler başlayan) Blok ve daire içi kalorifer tesisatlarını yenilemek amacıyla alınan karar şöyle:

1-Site Yönetim Kurulu, 2012 – 2013 döneminde (bu dönem) blok içi ortak kalorifer tesisatları ve daire iç kalorifer tesisatlarının proje – mühendislik çalışmaları ile ortak alan tesisatlarının keşif ve ihale dosyalarını hazırlatacak. Bu tesisatların maliyetini çıkarıp Eylül 2013’te yapılacak Site Kat Malikleri Kurulu’na sunacak. Site Yönetimi, 1 Haziran 2014’te tüm kat maliklerine dairelerinin yeni kalorifer tesisat projelerini teslim edecek.

2-Blok içi ortak kalorifer tesisatları, Site Yönetimi tarafından 2013 – 2014 döneminde blok altlarındaki kolektörden daire önlerine kadar merdiven boşluklarından yeniden yaptırılacak. Daire önüne Isı Sayacı konulacak. Kalorifer tesisatı, ısı sayacından sonra daireye tek noktadan girip – çıkacak.

3-Daire içi kalorifer tesisatları Site Yönetimi’nin vereceği projeye göre 1 Haziran 2014 ile 15 Eylül 2014 tarihleri arasında daire sahipleri tarafından yaptırılacak. Isı sayacından sonraki tesisat, daire sahibine ait olacak. Eski borular da yine aynı tarihler arasında daire sahipleri tarafından söktürülecek. Mevcut radyatörler kullanılabilecek. Detaylar, proje teslim aşamasında tüm kat maliklerine bildirilecek.

4-Blok içi ortak alan kalorifer tesisatları Site Yönetimi, daire içi kalorifer tesisatları da kat malikleri tarafından yaptırılmak kaydıyla ısı sayaçlı yeni sistem Ekim 2014’te işletmeye hazır olacak. Yeni sistemde yakıt giderlerinin yüzde 30’u ilgili yasa gereğince daire ısınma alanı büyüklüğüne, geri kalanı da dairelerin ısı tüketimine göre pay edilecek.

5-Belirlenen sürede daire içi tesisatlarını yaptırmayanlar, ısınamayacakları gibi, daire metrekarelerine göre payına düşen yakıt giderlerinin yüzde 30’unu da ödemek zorunda kalacak.