Site Kat Malikleri Kurulu Toplandı

Gazeteciler Sitesi Kat Malikleri Genel Kurulu 27 Eylül 2014 günü toplandı. Toplantıda Site Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu seçimleri yapıldı. İşletme projesi kabul edildi.

Toplantıyla ilgili Site Yönetim Kurulu tarafından Kat Maliklerine gönderilen duyuru şöyle:

İstanbul ili Sarıyer ilçesi Darüşşafaka Mahallesi’ndeki Gazeteciler Sitesi Kat Malikleri Genel Kurulu yıllık olağan toplantısı 27 Eylül 2014 günü yapıldı. Toplantıda Site Yönetim Kurulu’nun geçen dönemki faaliyetleri oybirliğiyle ibra oldu. Site’nin yeni Yönetim ve Denetim kurullarının seçildiği toplantıda İşletme Projesi de oybirliğiyle kabul edildi.

Yeni seçilen Yönetim Kurulu asıl üyeleri: Bilal Öztürk, Ercüment Erkul, Mehmet Ali Diyarbakırlıoğlu,  Saime İrevül ve Sebahattin Kocabaş.

Yönetim Kurulu yedek üyeleri: Salih Kıdıl, Nuri Erman, Mesut Eröz, Süleyman Gül ve Haluk Onuk.

Denetim Kurulu asıl üyeleri: Hüseyin Ekinci, Akın Kamacıoğlu ve Ergin Saymaz

Denetim Kurulu yedek üyeleri: Nurten Erdinç, Ateşhan Örs ve Hatun Türe.

ALINAN KARARLAR

Genel Kurul’da alınan kararlardan bazıları aşağıdadır:

  1. Kabul edilen Site İşletme Projesi ektedir. Bu proje
    1. Ekteki Yakıt Aidat Avansı Ödeme Tablosu’nda yer alan aylık ödemeler ile
    2. Her dairenin aylık 135 TL genel gider aidatı ödemesinden oluşmaktadır.
    3. Aidatlarını zamanında ödemeyenlerden aylık yüzde 5 gecikme cezası tahsil edilecektir.
  2. A’1 kazan dairesine iki adet çelik kazan satın alınacaktır.
  3. Sitemizde Enerji Verimliliği Kanunu ve ilgili yönetmeliğe uyulması amacıyla Site Kat Malikleri Kurulu kararları doğrultusunda yaptırılan kalorimetreli ısınma sistemi, bu ve bundan sonraki yıllarda aşağıdaki şekilde çalıştırılacaktır:
    1. Yakıt giderlerinin (doğalgaz, elektrik, su, bakım-onarım, sigorta, v.s.) yüzde 30’u dairelerin ısınma alanı büyüklüğüne göre, yüzde 70’i ise kalorimetrelerin gösterdiği tüketim rakamına göre pay edilecektir.
    2. Site Yönetim Kurulu, kalorimetreleri kaloriferler yakılmadan önce ve yakma dönemi bitiminde tek tek okuyacak ve aradaki farkı yakıt mahsuplaşmasına esas alacaktır. Diğer aylardaki okumalar kontrol amaçlı olacaktır.
    3. Herhangi bir dönemde kalorimetrelerde kendiliğinden arıza olması halinde, ilgili daireye, aynı binadaki aynı tür üç (en yüksek, orta ve en düşük tüketime sahip) dairenin kalorimetre ortalaması, tüketim rakamı olarak yansıtılacaktır. Kalorimetrelerde kasıtlı arızalar yapılması halinde, ilgili daireye, ilgili ısı grubundaki aynı tip daireler arasında en yüksek tüketime sahip olan dairenin tüketim rakamı tüketim birimi olarak uygulanacaktır. Arızanın tamir ücreti de ilgili daireye borç yazılacaktır.
    4. Tüm kat malikleri veya kiracıları, genel gider dışında, Ekim – Mayıs ayları içerisinde (8 ay) Site Kat Malikleri Kurulu’nca kabul edilen Site İşletme Projesi’nde yer alan Yakıt Aidat Avansı Ödeme Tablosu’ndaki aidatları da ödeyecekler; kalorimetreli sisteme göre yakıt giderleri mahsuplaşması ise kaloriferler kapatıldıktan sonraki bir ay içinde yapılacaktır.

Değerli kat maliklerimiz ve kiracılarımız;

* Sitemizde blok ve daire içi kalorifer tesisatları yenilendi ve kalorimetreli sistemin uygulaması ilk kez önümüzdeki kış yapılacak. Sistemin nasıl işleyeceğine dair karar yukarıda yer alıyor. (Daire içi tesisatlarını yaptırmayanların da kısa sürede bunu yaptırması gerekiyor. Aksi halde aidat ödemelerine rağmen ısınamayacaklar)

* Bundan böyle kaloriferler yandığı dönemde uzun süre pencerelerinizi açık tutmayınız. Pencere arızalarınızı tamir ettiriniz. Radyatörler üzerindeki termostatlı vanalar yardımıyla ihtiyacınız kadar ısı alınız. Aksi halde dönem sonundaki mahsuplaşmada yüksek aidat ödemesi farkıyla karşılaşabilirsiniz.

* Kalorifer kazanlarımızın bulunduğu A’1 ısı merkezindeki üç kazandan ikisi arıza nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Sorunla ilgili Demirdöküm ve Histaş firmalarına açılan dava devam ediyor. Bu nedenle kısa süre içinde acilen iki kazan alınıp sorun giderilecek.

A’2, A’3 ve A’4 ısı merkezlerimizdeki kazanlarda ise herhangi bir sorun bulunmuyor. Bu merkezlerin bağlı olduğu bloklarda kalorimetre takılması işlemi devam ediyor. Çalışmalar yakın zamanda tamamlanacak ve sistem devreye alınacaktır. Sistem hazır olduğunda blok kapılarına asılacak duyurularla bilgilendirileceksiniz.

AİDAT ÖDEMELERİ

Geçen yılki Site Kat Malikleri Kurulu kararı doğrultusunda site aidatları kesinlikle Site muhasebe servisine kredi kartıyla veya bankalara yatırılacaktır. Site Muhasebe servisince nakit tahsilâtı yapılmayacaktır. Bu uygulama kalıcı olarak devam edecektir.

Aidatlarınızı adınız, soyadınız, blok ve daire numaranız ile genel gider, yakıt avansı veya yatırım payı aidatı açıklamalarını da dekonta yazdırmak kaydıyla Site Yönetimimize ait aşağıdaki banka hesaplarına yatırmanız gerekiyor:

Akbank (İstinye) Carrefoursa Şb İBAN: TR 4200 0460 0745 8880 0000 2777
Yapı Kredi Bankası İstinye Şb İBAN: TR 6600 0670 1000 0000 8962 3321

Değerli sakinlerimiz;

Sitemizde huzurlu ve mutlu bir yaşam için Site Yönetim Planına ve Site Kat Malikleri Kurulu’nca alınan kararlara titizlikle uymamız gerekiyor. Amatörce görev yapan Site Yönetim Kurulumuza geçmiş dönemlerde olduğu gibi yine yardımcı olacağınıza inanıyoruz.

Saygılarımızla…

GAZETECİLER SİTESİ
YÖNETİM KURULU