Atatürk Büstü yenilendi

Gazeteciler Sitesi’ndeki Gazeteci Ziya Sonay Parkı’nda bulunan Atatürk Büstü ve kaidesi, Site Yönetimi ile Sarıyer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ortaklaşa çalışması sonucu tamamen yenilendi.

1997 yılında Gazeteciler Sitesi’nin kurucuları Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) tarafından yaptırılan büst ve kaidesi, zamanla yıpranmıştı. Kaidenin mermerlerinde çatlamalar başlamış, büstte de kabarma ve bozulmalar oluşmuştu.

Gazeteciler Sitesi Yönetim Kurulu’nun Sarıyer Belediyesi yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonucu, Atatürk büstü ve kaidesinin de köklü bir bakımdan geçirilmesine karar verildi. Sarıyer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, büstün kaidesindeki eski mermerleri sökerek, yerine siyah granit mermer yaptırdı. Site Yöneticiliği de büstün komple bakımını üstlendi. Site ayrıca büstün yanındaki bayrak direğini de bakımdan geçirdi. Çalışmalar 22 Mart 2016 günü bitirildi.

Sarıyer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, büstün çevresindeki demirleri de boyattı, ayrıca etrafına çiçekler dikti. (23.03.2016)