2022 – 2023 kararları

Gazeteciler Sitesi Kat Malikleri Kurulu yıllık olağan toplantısı yapıldı. Toplantıda önceki yönetim ve denetim kurulları oybirliğiyle ibra oldu. Yeni yönetim ve denetim kurulları yine oybirliğiyle seçildi. Toplantıdaki tüm kararlar oybirliğiyle alındı.

Gazeteciler Sitesi Yönetim Kurulu’nun tüm kat malikleri ve kiracılarına gönderdiği genel kurul sonuç duyurusu aynen şöyle:

DUYURU

İstanbul ili Sarıyer ilçesi Darüşşafaka Mahallesi’nde kurulu Gazeteciler Sitesi’nin Kat Malikleri Genel Kurulu yıllık olağan toplantısı 24 Eylül 2022 Cumartesi günü Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’nde yapıldı.
Toplantıda Site Yönetim Kurulu’nun 2021-2022 dönemi faaliyetleri oybirliğiyle ibra oldu. Site’nin yeni Yönetim ve Denetim kurullarının oybirliğiyle seçildiği genel kurulda, Site İşletme Projesi de yine oybirliği ile kabul edildi.
Yeni seçilen Yönetim Kurulu asıl üyeleri: Bilal Öztürk (Başkan), Ercüment Erkul (Başkan Vekili), Saime İrevül (Muhasip), Ergin Saymaz (Üye), Sebahattin Kocabaş (Üye)
Yönetim Kurulu yedek üyeleri: Salih Kıdıl, Ateşhan Örs, Nuri Erman, Nesrin Erdemir ve Süleyman Gül.
Denetim Kurulu asıl üyeleri: Hüseyin Ekinci, Mehmet Ali Diyarbakırlıoğlu ve Erol Barlas.
Denetim Kurulu yedek üyeleri: Nurten Erdinç, Mehmet Dikbayır ve Ahmet Aygen.

SİTE İŞLETME PROJESİ
2022-2023 dönemi Site İşletme Projesi ve toplantıda alınan diğer kararlar özetle şöyle:
1- Isınma Avansı Aidatları: Kat maliklerine gönderilen 15 Ağustos 2022 tarihli Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu’nun ekinde yer alan 2022 – 2023 dönemi Isınma Avansı Aidatları Ödeme Tablosu ile Tahmini Bütçe aynen kabul edildi. (Ek:1)
2- Site Genel Gideri: Her daire 12 ay süreyle 800 TL genel gider aidatı ödeyecek. (Not: 4. madde a bendi uyarınca genel gider aidatı 1 Şubat 2023’ten itibaren 1.000 TL’ye çıkarıldı.)
3- Aidatlarını zamanında ödemeyenlerden aylık yüzde 5 gecikme cezası tahsil edilecek.
4- Site Yönetim Kurulu’na:
a) Asgari ücrete zam gelmesi halinde bu zam oranının site genel gider aidatlarına;
b) Isınma sistemi girdilerine (doğalgaz ve elektrik) zam gelmesi halinde de bu zam oranının ısınma sistemi avans aidatlarına yansıtılması konusunda yetki verildi.
5- 2024 yılı yazında kalibre edilmesi veya değişmesi gereken kalorimetrelerin nasıl finanse edileceği konusundaki karar 2023 yılı Eylül ayında yapılacak Site Kat Malikleri Kurulu toplantısına bırakıldı.
6- Sitenin mimari görüntüsünü bozdukları ve görüntü kirliliğine neden oldukları gerekçesiyle:
a) Tapudaki kaydı konut olan bağımsız bölümlerin dış cephesine (ortak alanlarına) hiçbir şekilde tabela konulmaması, konulmuş olanların da bu kararın Site Kat Malikleri Kurulu’nda alınmasından itibaren 15 gün içinde kaldırılması,
b) Tapudaki kaydı işyeri olan dükkanlara -kendi cephe sınırları içerisinde kalmaları ve diğer ortak alanlara taşmamaları şartıyla makul ölçülerde tabela koyma izni verilmesi, bu kurala uymayan işyeri tabelalarının bu kararın Site Kat Malikleri Kurulu’nda alınmasından itibaren 15 gün içinde kaldırılması,
c) Bu karara uymayan işyeri ve konutların sahipleri ile kiracıları hakkında dava açmak ve diğer yasal girişimlerde bulunmak üzere Site Yönetim Kurulu’na yetki verildi.

Değerli kat maliklerimiz ve kiracılarımız;
Aidatlarınızı adınız, soyadınız, blok ve daire numaranız ile genel gider, ısınma avansı aidatı veya yatırım payı açıklamalarını da dekonta yazdırmak kaydıyla Site Yönetimimize ait aşağıdaki banka hesaplarına yatırmanız gerekiyor:
– Hesap adı- GAZETECİLER SİTESİ YÖNETİCİLİĞİ
– Akbank (İstinye) Carrefoursa Şb – İBAN: TR 4200 0460 0745 8880 0000 2777
– Yapı Kredi Bankası İstinye Şb – İBAN: TR 6600 0670 1000 0000 8962 3321

Saygılarımızla…

GAZETECİLER SİTESİ YÖNETİM KURULU

NOT: Haziran ayında yapılacak ısınma sistemi mahsuplaşması gerçekleşmeden siteden taşınacak kiracıların mal sahipleri, aldıkları teminatları iade etmeden önce mutlaka Site Muhasebe Servisi ile görüşmelidirler.
(28.09.2022)

* SİTE AİDATLARI*