DEPREMZEDELER İÇİN KAMPANYA

Gazeteciler Sitesi, 6 Şubat 2023 gecesi Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve yaklaşık 10 ilimizde büyük hasara neden olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerden etkilenen vatandaşlarımız için yardım kampanyası düzenledi.

Site Yönetim Kurulu, yardım kampanyasıyla ilgili tüm site sakinlerine bir duyuru gönderdi. Duyuruda, depremden etkilenen vatandaşlara gönderilmek üzere battaniye, uyku tulumu, yorgan, kışlık kıyafet (mont, kazak, pantolon, gömlek, eldiven bere, çorap, ayakkabı, bot, v.s.) çocuk bezi, konserve gıda, çocuk maması, temizlik malzemesi gibi eşyanın Site Müdürlüğü’ne teslim edilmesi istendi. 7 – 15 Şubat 2023 tarihleri arasında düzenlenen kampanyada toplanan eşya, tasnif edildikten sonra kolilere yerleştirilerek Sarıyer Belediyesi’ne teslim ediliyor. Sarıyer Belediyesi de TIR’larla bu malzemeleri deprem bölgesine göndererek, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Sarıyer Belediyesi yetkilileri ilk aşamada yeterince giysi biriktiğini; yardımlarda ısınma araçları ile konserve gıda ve temizlik maddelerine ağırlık verilmesi gerektiğini bildirdi.

Kampanya kapsamında yaklaşık 200 koli eşya, gıda ve temizlik malzemesi Sarıyer Belediyesi görevlilerine teslim edildi.

Site yetkilileri, ihtiyaç duyulması halinde kampanyanın ileriki tarihlerde tekrarlanacağını açıkladı.
(15 Şubat 2023)