Faaliyet Raporu (2013 – 2014 Dönemi)

Personel ve Ücretler

Sitemizde halen 14’ü kapıcı kadrosunda 21 personel çalışmaktadır. Güvenlik hizmetlerini ise Kale Güvenlik firması 12 personel ile yürütmektedir.

Bu dönem biri blok hizmetlisi iki kişi işten çıkarıldı, bir blok hizmetlisi ise emekliye ayrıldı. İki blok hizmetlisi ile bir teknik personel yardımcısı işe alındı.

Site kadrosunda çalışan personele geçtiğimiz temmuz ayında yaklaşık yüzde 10 zam yapıldı. Site personeline vergiler, SGK primi vesair dâhil Temmuz 2014’te ödenen ücret 408.338,88 TL, güvenlik personeline fatura karşılığı ödenen ücret ise 265.647,50 TL’dir.

Personelimizin ücretleri, vergileri ve SGK primleri zamanında ödenmektedir. Personelimizin ücretleri, vergileri ve SGK primleri zamanında ödenmektedir. Personelimize ait her türlü işlemler ise titizlikle kayıt altında tutulmaktadır.
Sitemiz bunların dışında resmi muhasebe kayıtlarımızı tutan Mali Müşavir Fikret Soysal, Hukuk Müşaviri Burhaneddin Hakgüder ve asansör firması Akımsan’a da her ay fatura karşılığı ücret ödemektedir. Bu üç kişi ve firmaya ödenen ücretlere son dört dönemdir artış yapılmadı.

Mali Konular

15 Ağustos 2014 tarihi itibariyle sitemizin nakit durumu şöyle:
HAZIR DEĞERLER

KASA 3.899,85 TL
Bankalar hesabı 51.723,44 TL
Kıdem tazminatı fonu 292.949,58 TL
Kamera fonu hesabı 86.959,54 TL
YKB vadeli 307.857,87 TL
Akbank Repo hesabı 126.098,02 TL
Kredi kartı Slipleri 90.535,89 TL
T O P L A M 960.024,19 TL

2013 – 2014 döneminde aidatlardan 47.746,75TL gecikme cezası, bankalardan 57.338,88 TL faiz, icradan anapara dışında 8.023,15 TL faiz vs. gelir, ayrıca 5.566,92 TL de sair gelir elde edildi. Gecikme cezası, faiz ve sair gelirlerimizin toplamı 118.675,70 TL’dir.

15. Ağustos 2014 itibariyle aidatlardan alacaklar 175.142,72 TL’dir. Bu rakama göre aidat tahsilât oranı yüzde 94’tür. Kat Malikleri Genel Kurulumuza kadar bu oran daha da yükselecektir.

Yönetim Kurulumuz, geçen dönem olduğu gibi bu dönemde de Site Muhasebe Servisi’ne nakit para tahsilâtı yaptırmadı. Site Kat Malikleri Kurulu kararı uyarınca kat malikleri veya kiracıları aidatlarını ilgili banka hesaplarına yatırdılar.

Yapılan Diğer İşler

– Sitemizde blok yöneticilerinin sorumluluğundaki asansörlerden 18’ine yeşil etiket alındı. Diğer asansörlerin bulunduğu blok yöneticileri de gerekli tadilatları yaptırıp, eksiklerini tamamlayarak yeşil etiket almak zorundadır.
– C4 ve C5 otoparkının dışına iki adet hız kesici yapıldı.
– Sitenin muhtelif yerlerine led Işıklı ve tasarruflu aydınlatma direkleri konuldu. Site içindeki aydınlatma lambalarının direkleri paslandığı için yeniden boyandı.
– D3, A5 ve D7 Blokların bahçelerine demir kapı yapıldı.
– A2a ile A2b blokların yakınındaki otoparka araçların düzgün park etmesi için 10 adet delinatör konuldu.
– 12 çöp konteyneri tamir edildi. A8 blok yanındaki çöp yerinin içi ile sürgülü demir kapıları boyandı.
– Çim ve bitkiler uygun zamanlarda gübrelendi, ilaçlandı ve bakımları yapıldı.
– Güvenlik kulübelerinden ikisine kalorifer tesisatı çekildi.

Yapılacak İşler

  1. Eylül ayında yapılacak Site Kat Malikleri Genel Kurulumuzda Enerji Verimliliği Kanunu ve ilgili yönetmeliğe uygun olarak yeni kalorifer sisteminin nasıl çalıştırılacağı hakkında gerekli kararlar alınmalıdır. Konu, ayrı bir madde olarak genel kurul gündemine konuldu.
  2. Blok içi ortak alanlarda yapılan kalorifer tesisatları nedeniyle bazı bloklarda oluşan olumsuz görüntü, ilgili blok kat malikleri kurullarında alınacak kararlarla düzeltilmelidir. Blok içi ortak alanlar, daire içi çalışmalar tamamlandığında mutlaka elden geçirilmeli ve boyanmalıdır.
  3. Bazı blokların dış cephelerinin tamir edilmesi ve boyanması gerekiyor. Bu blok kat maliklerinin bu çalışmaları planlamaları ve koordine etmeleri kaçınılmaz bir ihtiyaçtır.
  4. Site içi yaya yollarında bozulmalar meydana gelmektedir. Acil olmaması nedeniyle blok içi ve dışı çalışmalar tamamlandıktan sonra bu konu Site Kat Malikleri Kurulu gündemine getirilmeli ve gerekli finansman sağlanmalıdır.
  5. Blokların çevresindeki yeşil alanlarda ilgili bloklarda yapılan çalışmalar nedeniyle oluşan bozulmaların maliyeti, ilgili blok yönetimlerince karşılanmalıdır.

Değerli kat malikleri,

Geçen dönemlerde olduğu gibi, yine amatörce yürüttüğümüz görevimiz sırasında yine profesyonelce işlere imza attık. Sitemizdeki huzurun devamı, kalitenin arttırılması ve sitemizin değerinin korunması amacıyla gece gündüz demeden çalıştık.  Bu çalışmalar nedeniyle dairelerimizin değeri her geçen gün daha da artıyor. Dairelerimizin kira gelirleri yükseliyor.

Site Yönetimlerinin görevi; yasalar, yönetmelikler, Yönetim Planı ve Kat Malikleri Kurulu kararları doğrultusunda icraat yapmaktır. Bizler, her kararda bu ilkeye bağlı kaldık, ortak menfaatlerimizi ve değerlerimizi gözetleyip, koruduk. Site sakinleri arasında hiçbir ayrımcılığa ve suiistimale fırsat vermemeye çalıştık.

Tüm çabamız, sitemizde daha iyiye ve daha güzele ulaşmak içindir.  Bu yöndeki çalışmalarımıza destek veren ve katkı sağlayan tüm komşularımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Sağlıklı – mutlu günler dileğiyle sevgi ve saygılar… (28.08.2014)

GAZETECİLER SİTESİ YÖNETİM KURULU
BİLAL ÖZTÜRK
ERCÜMENT ERKUL
MEHMET ALİ DİYARBAKIRLIOĞLU
SAİME İREVÜL
SEBAHATTİN KOCABAŞ