Bakım – Onarım İşlerine Ağırlık

Gazeteciler Sitesi Yönetim Kurulu, site ortak alanlarının bakımı ve onarımı için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yönetim, kış öncesi başlattığı ve bahar aylarında da devam edecek bu çalışmalarla site sakinlerinin sağlıklı ve güzel bir ortamda, rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesini, ayrıca sitenin kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Yapılan ve yapılacak işler özetle şöyle:

ISINMA SİSTEMİ

Site Yönetimi, 25 Eylül 2010 tarihli Site Kat Malikleri Kurulu sonrası ivedi olarak ısınma sisteminin bakımını yaptırdı. 8 Kasım 2010 tarihi itibariyle bu kapsamda yapılan çalışmalar özetle şöyle:

  1. Demirdöküm servisi Termaksan’a tüm brülörlerin bakımı yaptırıldı, kazanlar ve otomasyon sistemleri kontrol ettirildi. Bu firma ile olan bakım sözleşmesi bir yıl uzatıldı.
  2. Isınma sistemlerimizi yapan Histaş firması ile Termaksan mühendislerine A’3 kazan merkezi projesi kontrol ettirilerek, bu gruptaki yeterli ısınamama sorununun sebebi araştırıldı. Sonuç olarak devir daim pompaları üzerindeki kollektörlerden bloklara su gönderen borular ile bloklardan dönen boruların dönüş kollektörüne bağlantılarında değişiklikler yapılarak, bu sorun çözüldü.
  3. C-1, C3, C5, A2b, A8, D7, A’2, A6, D3 bloklardaki çok sayıda dairenin kalorifer boru sistemlerinde tamiratlar yapıldı.
  4. Geçen dönem denge kazanları yapılıncaya kadarki süreçte çatladıkları anlaşılan A’4 grupta iki, A’3 grupta bir kazan dilimi değiştirildi.
  5. Geçen yaz yaşanan aşırı sıcaktan kaynaklanan aşırı nem nedeniyle küflenen ve paslanan kazan dairelerinde çok sayıda metal aksam boyatıldı.
  6. Isınma sistemlerindeki suyun ıslahı için 4 merkeze 100 kilo silifoz maddesi alındı ve tanklarına konuldu.
  7. A2a blok çevresinden ısı kanalına su girişini önlemek için blok çatı suları toplandı ve akarı boş bir alana verildi.
  8. Isı kanalları, fare, böcek vs. haşarata karşı ilaçlandı.

brulor1

ÇÖP KONTEYNERLERİ TAMİR EDİLDİ

Site Yönetim Kurulu, siteye ait çöp konteynerlerinden 20 tanesini de tamir ettirdi. Yıllardır kullanılan ve özellikle dip kısımları çürüyen konteynerlerin tamiri, site personeli tarafından gerçekleştirildi. Gerekli malzemeyi alan Site Yönetimi, çöp konteynerlerini sitemize yaraşır hale getirirken, önümüzdeki dönemde çöp yerlerini de tamir etme, boyama kararı aldı.

copkoyteyner1

ÇİM BAKIMI

1- 2009 – 2010 döneminde sitede 4 dönüm alanı yeniden çimlendiren Yönetim, bu dönem (2010 – 2011)
kasım ayın başlarında A5, C4, A2b, C2 blokların yanlarında yaklaşık 1.5 dönüm alana yeni çim ekti. Ayrıca tüm blokların çevresinde küçük alanlarda bozulan çimler yama yapılarak düzeltildi. Çim ekimi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Alibeyköy’deki Ağaç AŞ’den 12 metreküp çim kapama toprağı satın alındı. A5, A2b, C4, B3, D3 blokların çevresinde çim yenileme işlemleri yapıldı.
2- Kasım 2010 ayı başlarında yaklaşık 16 dönüm alanı kapsayan çimlere kışın beslenmeleri için gübre atıldı.
3- Site çevre duvarlarındaki sarmaşıklar ile site içi yolların kenarlarındaki ligustrunlar düzeltildi.
4- Çim bakımı için gerekli gübre, ilaç vesair maddeler satın alınarak, depoya konuldu.
5- 30 adet pitosborm bitkisi alınarak, ihtiyaç duyulan yerlere dikildi.

Site sakinlerimizin, çimlerin üzerine yiyecek, çöp, vesair atmamalarını özellikle rica ediyoruz.

Cim14

AİDAT TAHSİLATI

Siteye aidat borcunu ödemeyen ve uyarılara rağmen ödememekte direnen kat maliki veya kiracılara yönelik yasal işlemler de hızlandırıldı. Aidat borcu 5.000 TL’yi aşan 3 kat maliki ve kiracısına uyarı yazısı gönderilerek, borçlarını 31 Aralık 2010 tarihine kadar kapatmaları istendi. Aksi halde bu kişilerin daireleri satışa çıkarılacak.

Yine aidat borcu yüksek olan 4 kat maliki veya kiracının evinde de haciz işlemi yapıldı.

Site Yönetimi, aidatların tahsili yönündeki çalışmaların titizlikle süreceğini bildirdi.

SİTE İÇİNE ARAÇ GİRİŞİ

Site Yönetim Kurulu’nun kararıyla (can güvenliğini tehlikeye düşürmemek amacıyla) site içine araç girişi kontrollü yapılıyor. Yönetim Kurulu, tüm site sakinlerinin bu konuda güvenlik personeline yardımcı olmasını, uyarılarını dikkate almasını istedi.

YAPILACAK İŞLER

Yönetim Kurulu, dönem sonuna kadar yapılacak diğer işleri de şöyle sıraladı:

  1. Site ortak alanlarındaki bozulan kilit taşları ve bordürler bahar aylarında tamir edilecek, tamir edilemeyecek durumda olanlar yenileriyle değiştirilecek.
  2. Otopark çizgileri yeniden çizilecek.
  3. Site ortak alanlarına 30-36 kameralı güvenlik kayıt sistemi kurulacak.
  4. Site çevre çitleri düzeltilecek.