Yaşam Evi Hizmete Girdi

Sarıyer Belediyesi’nce yapılan Darüşşafaka Mahallesi Yaşam Evi, hizmete girdi. Yaşam Evi, mahallemizde yaşayan yaşlı ve emekli vatandaşların boş zamanlarını değerlendirmelerini ve sosyal hayatlarını çeşitli aktivitelerle renklendirmelerini amaçlıyor.

Açılış törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, mahalle sakinleri ve davetliler katıldı. Minik öğrencilerin folklor gösterisiyle başlayan tören Gazeteciler Sitesi sakinlerinden Kamuran Sağol’un söylediği şarkılarla sürdü.

Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyerlilerin mutluluğu için çalıştıklarını, Yaşam Evi’nin de bu amaca yönelik hizmetlerden biri olduğunu bildirdi. Seçim öncesi verdiği sözleri bir bir yerine getirdiğini belirten Genç, Yaşam Evi’ni mahallelilere emanet ettiğini vurguladı.

Yaşam Evi, 7. Gazeteciler Sitesi önündeki alanda bulunuyor. Yaşam Evi, kapalı ve açık alanlardan oluşuyor. Sarıyer Belediyesi, Yaşam Evi’nin çevresini de yeniden düzenledi; çim ve çiçekler ekti.

Yaşam Evi’nde ücretsiz internet de bulunuyor. Mahalleliler burada gazete, dergi, kitap okuyabilecek; çay, kahvelerini içebilecek. Birbirleriyle sohbet edip; satranç, dama, tavla, briç gibi oyunlar da oynayabilecekler.