SuperOnline’dan Sitemize Yatırım

Gazeteciler Sitesi Yönetim Kurulu, Turkcell grubuna bağlı Süperonline firmasıyla protokol yaparak, ucuz, kaliteli ve yüksek kapasiteli (sabit telefon, televizyon, data ve internet gibi) iletişim hizmetleri getirilmesi yönünde önemli bir adım attı.

Süperonline firması, protokol doğrultusunda gerekli mühendislik çalışmalarını tamamlayarak, projeyi uygulama aşamasına geldi. Proje, birinci aşamada sitemizin ısı kanalları kullanılarak, her bloğun altına fiberoptik kablo çekilmesini ve bloğun altında uygun bir yere 60×60 ebadında kutu konulmasını öngörmektedir.

Projenin ikinci aşamasında, Kablo TV’nin yaptığı gibi, kutudan başlayarak (blok yöneticilerinin belirleyeceği yerlerden) isteyen daireye hat çekilecek ve hizmet dairelere ulaşmış olacaktır.

Bu proje, halen tekel durumunda bulunan Türk Telekom ve Uydunet’e alternatif olmayı, piyasada rekabet yaratmayı, daha kaliteli ve ucuz iletişim hizmeti getirmeyi hedeflemektedir.

Süperonline yetkilileri, proje tam olarak uygulamaya geçtiğinde, sabit hat telefon abonelerinin numaralarıyla birlikte kendilerine geçebileceğini ve bunlara en az yüzde 40 daha ucuz konuşma imkanı sağlanacağını ifade etmektedirler. Ayrıca yüksek hızda internet ile maç yayınlarını da kapsayacak televizyon yayın hizmeti vereceklerini belirtmektedirler. Proje sitemize bedava yapılmaktadır.

Bu çalışmalar sırasında sitemize ait hiçbir tesis ile binalarımıza asla zarar verilmeyecektir. Herhangi bir zarar veya olumsuzluk olması halinde bunlar ilgili firma tarafından düzeltilecek veya tazmin edilecektir. Bu çalışmalar Yönetim Kurulumuzca denetlenmekte ve takip edilmektedir. Çalışmalar, bugün itibariyle başlamış olup, yaklaşık bir ayda tamamlanacaktır.

Çalışmalar bittiğinde ilgili firma sitemizde tanıtım kampanyası yapacaktır.