Metro İçin 3 Bin 63 İmza

Gazeteciler Sitesi Yönetim Kurulu, Darüşşafaka Metro İstasyonu’ndan Darüşşafaka Caddesi’ne yeraltı geçişi yapılması için topladığı 3 bin 63 imzayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri Müdürlüğü’ne 18 Mart 2011 gün ve 50997 kayıt nosuyla verilen dilekçe, Gazeteciler Sitesi Yönetim Kurulu üyeleri Bilal Öztürk (Başkan), Ercüment Erkul, Mehmet Ali Diyarbakırlıoğlu, Hasan Ercan ve Sebahattin Kocabaş’ın imzalarını taşıyor. Ekinde ise Darüşşafaka Mahallesi sakini 3 bin 63 kişinin imzaları yer alıyor.

Dilekçe aynen şöyle:

İSTANBUL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI’NA
18/03/2011
Sayı:190

Bizler, İstanbul ili Sarıyer ilçesi Darüşşafaka Mahallesi’nde kurulu 701 bağımsız bölümlü GAZETECİLER SİTESİ’nin yöneticileriyiz.

Sitemizle birlikte mahallemizde yaklaşık 50 site bulunmakta, toplam nüfus 14 bine ulaşmaktadır. Mahallemizde ayrıca İstinye Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Anadolu Öğretmen liseleri ile Darüşşafaka Lisesi ve Tesisleri de yer almaktadır.

Belediyenizce yapılan İstanbul Metrosu’nun bir istasyonu, mahallemizin adını taşımaktadır. Ancak istasyon ile mahallemizin isim dışında bir bağı bulunmamaktadır. İstasyondan mahallemiz yönüne bir çıkış verilmemiştir. Acıbadem Hastanesi içinden yapılan geçiş ise geçicidir ve sorunlarla karşılaşılmaktadır.

Bu durum mahallemiz sakinlerinin tepkisine neden olduğu gibi, siyasi nedenlerle metro istasyonunun mahallemizden uzaklaştırıldığı eleştirilerine de yol açmaktadır. Ayrıca, can güvenliği açısından da risk oluşturmaktadır.

Bizler mahallemiz ve sitemiz sakinlerinin yoğun ısrarı üzerine bir imza kampanyası düzenledik ve ekte bir klasör içindeki imzaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sayın Başkanlığı’na teslim ediyoruz.

Talebimiz; Darüşşafaka İstasyonu’ndan Park Orman karşısındaki Darüşşafaka Caddesi’nin uygun bir yerine uzanan yer altı tüneli yapılması ve metrodan mahallemiz sakinlerinin de faydalandırılmasıdır.

Bu çıkışın yapılması, mahallemizdeki binlerce araç sahibinin aracıyla trafiğe çıkmasını da önleyeceği için Maslak trafiğinin rahatlamasına katkı sağlayacaktır.

Gereğinin ivedilikle yapılmasını bilgilerinize arz ediyoruz.

Saygılarımızla…

TOPLAM İMZA SAYISI: 3063