Kalorifer Tesisat Çalışmaları Sürüyor

Gazeteciler Sitesi blok içleri ortak alanlar kalorifer tesisatları yapımı devam ediyor. Ana tesisatlar, daire önlerine kadar çekildi. Kat maliklerinin de daire içi kalorifer tesisatlarını 30 Eylül 2014 tarihine kadar yaptırarak, kapı yanlarındaki kalorimetre dolabında bulunan ana tesisata bağlatmaları gerekiyor.

Gazeteciler Sitesi blok içleri ortak alanlar kalorifer tesisatları yapımı ihalesini kazanan Mühendislik A.Ş., tesisatları sözleşme ve projelere uygun tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor. 30 Mayıs 2014 itibariyle blok içi tesisatların önemli bölümü tamamlandı. Her daire dış kapısı yanına çekilen ana tesisatların ucuna kalorimetre dolabı konuldu. Daire sahiplerinin, 30 Eylül 2014 tarihine kadar Site Muhasebe Servisi’nden alacakları projeye uygun olarak daire içi tesisatlarını yaptırmaları ve kalorimetre dolabı içindeki ana tesisata bağlatmaları gerekiyor. Eski tesisat tamamen iptal edildiği için yeni tesisat mutlaka yaptırılmalı. Aksi halde yaptırmayanlar, gelecek kış aidat ödemelerine rağmen ısınamayacaklar.

İHALEYİ ETKİN MÜHENDİSLİK KAZANMIŞTI

Site Yönetim Kurulu, Site Kat Malikleri Genel Kurulu kararı uyarınca yaklaşık bir yıl önce 30 bloktaki ortak alanlar ile 701 bağımsız bölüm ve 30 kapıcı dairesinin kalorifer tesisatı yenileme projeleri için ihale açmış ve bu ihaleyi de Etkin Mühendislik A.Ş. kazanmıştı. Projeler ve keşif raporu doğrultusunda geçen ağustos ayı başında ihale açılmış ve bu işte uzman firmalara davet yapılmıştı.

İhale ilanı, www.gazetecilersitesi.cominternet sitesinden de yayımlandı. İhale dosyası alan firmalardan dördü, Eylül 2013 başlarında fiyat tekliflerini kapalı zarf içinde verdiler. Site Yönetim Kurulu, bu firmalarla ikisi 14 Eylül tarihindeki Site Kat Malikleri Genel Kurulu öncesi, biri de genel kurul sonrası olmak üzere üç kez görüştü. Site Yönetim ve Denetim kurullarının katıldığı görüşme ve pazarlıklar sonucu ihaleyi Etkin Mühendislik A.Ş’nin yapmasına karar verildi. En uygun teklifi veren Etkin Mühendislik A.Ş. ile İdari ve Teknik Şartname imzalandı.

Etkin Mühendislik’e banka teminat mektubu karşılığı yüzde 20 avans ödemesi yapıldı. Ayrıca bu firmadan yapacağı iş için teslim tarihinden itibaren üç yıl tamir ve bakım garantisi alındı.

Firmanın verdiği iş programına göre, ortak alanlardaki tesisat imalatları başladı. Ortak alan tesisatları, Mayıs 2014 sonuna kadar tamamlanacak. Yeni sistemin test ve kontrolleri ise yaz aylarında gerçekleştirilecek.

KONTROLÖR GÖREVDE

Site Yönetim Kurulu, işin sözleşmeye uygun olarak tamamlanması için POZİTİF MÜHENDİSLİK İnşaat Taahhüt San. Ltd. Şti adına Makina Yüksek Mühendisi Hakan AYKAÇ ile de 12 ay sürecek kontrolörlük sözleşmesi imzaladı. Sayın Hakan Aykaç, haftada en az üç gün sitemizde yapılacak işleri ve alınan malzemeleri denetleyecek, projede zaruri değişiklikleri yaptıracak, her 15 günde bir Site Yönetim Kurulu’na rapor verecek. Ayrıca yaz aylarında daire içi tesisat imalatları sırasında kat maliklerine haftada üç gün ücretsiz danışmanlık yapacak.

DAİRE PROJELERİ HAZIR

Site Kat Malikleri Kurulu kararına göre, Site Yönetim Kurulu, blokların ortak alanlarındaki tesisatları 30 Eylül 2014 tarihine kadar tamamlayacak. Her dairenin önüne bir ısı sayacı konulacak. Daire sahipleri de ısı sayacından itibaren daire içi tesisatlarını kendileri yaptıracak ve ısı sayacının bulunduğu yerde ortak tesisata bağlayacak.

Bu nedenle daire içi tesisat imalat çalışmalarının 1 Haziran 2014 ile 30 Eylül 2014 tarihleri arasında mutlaka tamamlanması gerekiyor. Daire sahipleri, daire içi tesisatlarını tek başlarına yaptırabilecekleri gibi, komşularıyla müşterek uygulamaya da gidebilirler. Tesisatlarını ortak tesisata bağlatmayanlar gelecek kış ısınamayacakları gibi, ısınma giderlerinin yüzde 30’unu da ödemek zorunda kalacaklar. Enerji Verimliliği Kanunu gereğince sitemizde bireysel ısıtma yapılamıyor.

Daire içi tesisatlarını önceden yaptırmak isteyen kat malikleri, daire içi projelerini Site Muhasebe Servisi’nden imza karşılığı alabilirler. Diğer kat maliklerine ise projeler Mayıs 2014 ayı sonunda dağıtılacak. 1 Haziran 2014’e kadar daire içi tesisatlarını yaptırmak isteyen kat malikleri, eski tesisata dokunmayacaklar. Çünkü mevcut tesisatın Mayıs 2014 sonuna kadar çalışması gerekiyor.

Kapıcı dairelerinin kalorifer tesisatlarını Site Yönetim Kurulu yaptırıyor.