‘Hizmet, bizim işimiz’

Gazeteciler Sitesi Yönetim Kurulu, 2017 – 2018 döneminde de çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor. Üç ay gibi kısa sürede önemli faaliyetler gerçekleştirildi.
KANAL TIKANMALARI: A’4 blok bahçesindeki 3 metre derinlikte ve 10 metre uzunluğundaki yağmur kanalı çöktüğünden kazan dairesini su basıyordu. Burası tamamen yeniden yapıldı. Aynı şekilde A2b Blok önündeki kanalizasyon kanalının da yaklaşık 4 metrelik bölümü çökmüştü. İSKİ’nin “Site içi, biz karışmayız” demesi üzerine burası da açılarak tamir edildi.
kanal111
YENİ KAZAN ALINDI: A’3 ısı grubuna bir adet Baymak marka çelik kazan satın alındı. İki geçişli olan kazan, 6 bar çalışma basıncı ve 697 KW gücüne sahip. Kazan parça olarak yerine getirildi ve imalatı kazan dairesinde tamamlandı.
 Kazan111 baymak111
BAKIMLAR: Sonbahar çalışmaları kapsamında Site’nin tüm yeşil alanları bakımdan geçirilirken, kat maliklerimizin talebi üzerine Deprem Ünitesi yakınındaki oturma yerini de sökerek dağıttık. Burada geceleri geç saate kadar oturan bazı kişilerin Site sakinlerini rahatsız ettiği yönünde şikayetler vardı. Bu arada dört ısı merkezindeki 12 kazandan 11’inin dış yüzeyleri de boyandı. A’4 sığınağındaki Site’ye ait su deposu bakımdan geçirildi.
A8 Blok’un iki yanına 900 adet ligustrun bitkisi dikilerek çit yapıldı. Buraya iki adet de kapı yapılıyor. Bu bitkilerin yaklaşık bir yılda diğer çit bitkileri seviyesine gelmesi ve estetik görüntüyü tamamlaması bekleniyor.
TRETUVAR YAPIMI: Basın Sokak üzerinde bulunan A’1, A2a, A3, C1 ve A’2 bloklarımızın önündeki tretuvarlar ve bordürleri Sarıyer Belediyesi ile işbirliği halinde yeniden yaptırıldı. Site Yönetimi, tretuvarların malzemesini (taş, bordür, taş unu, kum, çimento vs) belediyeden aldı, işçiliğini kendi bütçesinden ödedi. Yapılan iş (blok önleri dahil) 337 metrekaredir. Bu işin de tamamlanmasıyla Site içinde yenilenmeyen yol kalmadı.
 tretuvar114 tretuvar113 tretuvar111 tretuvar112
‘ÖRNEK SİTEYİZ’
Gazeteciler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Öztürk, görevde bulundukları 8 yıl boyunca Site’nin tüm sorunlarını çözdüklerini “Site’ye çağdaş ve modern bir görüntü kazandırdıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Gazeteciler Sitesi şu an sadece İstanbul’un değil, Türkiye’mizin en güzel, en seçkin ve örnek sitelerinden biridir. İlgili yasal mevzuata uygun olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şeffafız ve sürekli denetime açığız. Geçen dönem sonunda birileri ortaya çıktı ve bizlere karalama kampanyası başlattı. Ancak sağduyulu hiçbir kat malikini inandıramadılar. Gazeteciler Sitesi’ni, kuruluşundan bugüne kadar bilen bir ekibiz. Yeterince tecrübemiz var. Birileri laf üretir, biz iş yaparız. Hizmet, bizim işimiz.” (16.12.2017)