Hava Kirliliği Had Safhada!..

Havaların soğumasıyla birlikte sitemizin de bulunduğu Darüşşafaka Mahallesi’nde hava kirliliği had safhaya ulaştı. Çevre mahallelerden kaynaklanan kirlilikle ilgili yetkililerin herhangi bir önlem almaması büyük tepki çekiyor.

İstanbul’un en düzgün ve planlı yerleşim yerlerinden oluşan mahallemizdeki tüm konutlarda (bir sokak hariç) doğalgaz kullanılıyor. Geçtiğimiz yıllarda tertemiz olan havamız, bu yıl aşırı kirlendi. Evlerimizi havalandırmak için artık cam açamaz hale geldik. Çevre mahallelerde kömür ve odun yakılmasıyla oluşan partiküller, rüzgarın da etkisiyle mahallemizi adeta boğuyor; boğazımızı, ciğerlerimizi yakıyor.

Mahallemizdeki kirlilik sağlık sorunlarına yol açarken, kirliliğin nedeni olarak Derbent, Pınar ve Ferahevler mahalleleri gösteriliyor. Bu mahallelerdeki gecekondularda oturan vatandaşlar, kömür ve odun yakarak ısınmaya çalışıyor. Ancak geçim sıkıntısı yaşayan bu vatandaşlara seçimler öncesi dağıtılan bedava kömürlerin kalitesiz olduğu ve aşırı hava kirlenmesine neden olduğu öne sürülüyor.

Özellikle akşamları artan hava kirliliği nedeniyle artık sokaklarda yürünemiyor. Evleri havalandırmak için açılan camlardan içeriye karbon monoksit, kükürt dioksit ve nitrik asit gibi zehirli gazlar giriyor. Çevre sakinleri, bunun sorumlusunun oy için seçmene kalitesiz kömür dağıtan siyasiler olduğunu savunuyor.