GÜVENLİK ÖNLEMLERİ DUYURUSU

Gazeteciler Sitesi Yönetim Kurulu, site sakinlerine alınması ve uyulması gereken güvenlik önlemleriyle ilgili bir duyuru gönderdi.

29 Ocak 2022 tarihinde yapılan Kat Malikleri Kurulu Olağanüstü Toplantısı kararları ekinde gönderilen duyuru özetle şöyle:

“Gazeteciler Sitesi’nin değerli sakinleri,

Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle önümüzdeki aylar ve yıllarda ülke çapında görülen yasadışı olaylarda (hırsızlık, gasp, vs.) ciddi artışlar olabilir. Bu doğrultuda hepimize görevler düşüyor:
1- Blok girişleri ve bina çevrelerine güvenlik kameraları konulmalı, bunların bakımları düzenli yaptırılmalıdır. (Sitemizdeki çoğu blokta kamera bulunuyor, olmayanlar da bir an önce yaptırmalıdır.)
2- Blok ve daire kapı anahtarlarınızı güvenmediğiniz kişilere vermeyiniz; emanet etmeyiniz. Blok ana kapısının (varsa) şifresini temizlikçi, sucu, market çırağı, kargo elemanı vb. kimselere söylemeyiniz. Bina dış kapısını tanımadığınız kişilere kesinlikle açmayınız. Yatmadan önce daire kapınızın kilit ve güvenlik mandalını kapalı duruma getiriniz.
3- Daire veya dükkânınıza (yoksa) paket sigorta yaptırınız.
4- Araçlarınızı otoparklara düzgün park ediniz. Aracınızın yanından ayrılmadan önce kapı ve camlarını kilitlediğinizden emin olunuz. Motosiklet ve bisiklet sahipleri, araçlarını kilitleyerek mutlaka emniyet altına almalıdır.
5- Binanızda veya site içerisinde gördüğünüz şüpheli durum ve kişileri Site Müdürlüğümüze ait (0212) 276 48 78 numaralı telefona (7/24) bildiriniz. Daha önemli ve acil durumlarda 155 Polis İmdat veya 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım isteyiniz.
6- Bu güvenlik tedbirlerini aile bireylerinizle mutlaka paylaşınız ve titizlikle uygulamalarını sağlayınız.

Sağlıklı, mutlu ve huzurlu yarınlar dileğiyle…

GAZETECİLER SİTESİ YÖNETİM KURULU”
(3 Şubat 2022)