Genç: Görevimiz yaşamı kolaylaştırmak

İstanbul Sarıyer Darüşşafaka Mahallesi’nde kurulu Gazeteciler Sitesi’ndeki parka, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) eski Başkanı Ziya Sonay’ın adı verildi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Görevimiz yaşamı kolaylaştırmak” dedi.

Parka isim verilmesi ve Gazeteciler Sitesi yollarının yapılması nedeniyle 9 Nisan 2016 günü tören düzenlendi. Törene Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, TGS eski Başkanı ve Gazeteciler Sitesi’nin kurucusu gazeteci Ziya Sonay, Sarıyerliler ve Gazeteciler Sitesi sakinleri katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan Gazeteciler Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Öztürk, Gazeteciler Sitesi’nin Türkiye’nin en güzel ve bakımlı yerleşim birimlerinden olduğunu vurguladı. Sarıyer Belediye Meclisi’nin, sitenin parkına Gazeteci Ziya Sonay Parkı adının verilmesini oybirliğiyle kabul ettiğini belirten Öztürk, yine Sarıyer Belediyesi ile işbirliği yaparak sitenin tüm yollarını yenilediklerini anlattı. Öztürk, Sarıyer Belediyesi’nin tüm görevlileri ile Site’nin kurucuları TGC ve TGS’ye, ayrıca siteyi yapan Gazeteciler Konut Yapı Kooperatifi’nin kurucu Başkanı Ziya Sonay ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Sarıyer Belediye Başkanı Genç de “Sarıyerimizde yaşamı kolaylaştırmak, birlikte örgütlemek ve devam ettirmek için çalışıyoruz. Ülkemizde hemen barış ortamı oluşturulmalı. Bu gerginlik ortamı sona ermeli” diye konuştu. Genç, Gazeteciler Sitesi’nin Türkiye’nin örnek sitelerinden biri olduğunu, Site Yönetimi ile yakın işbirliği halinde çalıştıklarını bildirdi. Başkan Genç, site yollarının ve Gazeteci Ziya Sonay Parkı’nın hayırlı olmasını diledi.

Konuşmalardan sonra Site Yönetim Kurulu, Belediye Başkanı Şükrü Genç, Gazeteci Ziya Sonay, Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, TGC ve TGS ile site emektarı Sabri Ay’a hizmetlerinden ötürü teşekkür plaketleri verdi.

Törenin ardından Başkan Genç ve çalışma arkadaşları, Site’de dolaşarak, vatandaşlarla sohbet etti. (9 Nisan 2016)

sukrugenc12

ziyasonay10

ziyasonay12

ziyasonay13

sukrugenc1

siteacilis13

siteacilis12

siteacilis11

siteacilis_yonetim

site11

sabriay