DEPREME HAZIRLANIYORUZ!..

Gazeteciler Sitesi Yönetim Kurulu’nun Sarıyer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi ile birlikte düzenlediği Gazeteciler Sitesi Deprem Gönüllüleri eğitim programı, 20 Şubat 2019 tarihinde başladı. Eğitim programının tamamı dört bölümden oluşacak ve katılımcılara sertifika verilecek.

22 Eylül 2018 tarihinde yapılan Site Kat Malikleri Kurulu’nda dile getirilen “deprem ve afetlere karşı hazırlık yapılması” taleplerini dikkate alan Site Yönetim Kurulu, Sarıyer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi ile irtibat kurarak, olası bir İstanbul depremine karşı hazırlık amacıyla çalışma başlattı. Hazırlıkların geniş bir tabana yayılabilmesi için 5, 6, 7 Aralık 2018 tarihlerinde öncelikli olarak blok yöneticileriyle konu hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere toplantılar düzenlendi. Sarıyer Belediyesi Sivil Savunma Birimi’nin sağladığı “afet gönüllüsü başvuru formları” blok yöneticilerine dağıtıldı.
Bu çalışmalar sonucunda bloklardan ve site personelinden toplam 43 kişi, afet gönüllüsü formlarını doldurdu ve sitemizde ilk kez afetlerde organize olabilecek bir birim oluşturuldu.

Sarıyer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Sivil Savunma Birimi’nin 20 Şubat 2019 tarihinde Site Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdiği eğitim çalışmasının ilk bölümüne 50’ye yakın site sakini, blok yöneticileri ve site personeli katıldı.

İlk dersi tanışma ve genel deprem bilgilerine ayrılan toplantının ikinci bölümünde aşağıdaki ana başlıklarda eğitim verildi.

Risk değerlendirmesi ve planlama
Aile toplantısı, Güvenli yerler, Çıkış yolları, Buluşma noktaları, Bölge dışı bağlantı kişisi, Acil durumlar dışında telefon kullanmama, Önemli evrakların hazırlanması.
Fiziksel korunma önlemleri
Yapısal olmayan tehlikeler ve risklerin azaltılması
Deprem tehlike avı yapılması
İlk müdahale kapasitesi: Kaynaklar ve beceriler
Su ve yiyecek, Tesisatların kapatılması, İlkyardım Seti
Acil durum ihtiyaçlarının hazırlanması: Kişisel deprem çantası.

Toplam dört bölümden oluşan ve her biri iki saat süren eğitim çalışmaları üç kez daha tekrarlanacak. Eğitim toplantılarının günü, saati ve yeri site sakinlerine duyurulacak.

Site Yönetim Kurulu, site sakinleri ve kat maliklerini, afet gönüllüsü olmaya ve afet eğitim programlarına katılmaya davet etti. (20.02.2019)
deprem4

deprem3

deprem2