Çocuklarımız Islanmayacak

Gazeteciler Sitesi Yönetimi, bu yıl da çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda ısınma sistemi arızaları giderildi, ağaçlar budandı, site çıkışlarına kapan konuldu. Servis bekleyen öğrencilerin ve alış-veriş servisi bekleyen site sakinlerinin yağmurlarda ıslanmaması için de bekleme durağı yapıldı.

Geçtiğimiz yaz aylarında döküm dilimli kalorifer kazanlarını garanti kapsamında çelik kazanlarla değiştirten Site Yönetimi, bu kararının olumlu sonuçlarını almaya başladı. 12 Ekim 2011 günü yakılmaya başlanan yeni kazanlar, iki ayı aşkın sürede hiçbir sorun çıkarmadı. Kazanların verimliliği de yüzde 97 seviyesinde gerçekleşiyor.

Site Yönetimi, site teknik personeline çok sayıdaki dairede ve blokta ortaya çıkan ısınma tesisatı sorunlarını da yaptırdı. Sitemizde ısınamama sorunu bulunmamaktadır.

Site Yönetimi, kazan daireleri dahil ortak yerlerde kullanılan yangın söndürme tüplerini de İTFA firmasına yeniden doldurttu ve bakımınlarını yaptırdı. Yangın söndürme tüplerimiz, acil bir durumda kullanıma hazır tutuluyor.

2011_4

BAHÇE BAKIMLARI

Ağaç budama mevsiminin başlamasıyla birlikte site içindeki çok sayıda ağaç budandı. Ağaçlarımızın daha sağlıklı gelişmesi için gerekli bu çalışma, halen devam ediyor.

Yine bahçe çalışmaları kapsamında A2b, B3 ve C2 blok yakınlarına önceki yıllarda dikilen ve özellikle yağışlı günlerde aşırı pis kokan kartopu bitkileri de söküldü. Bunların yerine pitosborm adlı bitkilerden dikildi. Ayrıca bu bitkilerin çevresine, zarar görmemeleri için çit yapıldı.

2011_3

SİTE ÇIKIŞLARINA KAPAN

Site Yönetimi, sitedeki araçların tek yön çıkış yaptığı A2b Blok’un her iki yanındaki yerlere de sessiz kapan yaptırdı.

Son zamanlarda bazı site sakinlerinin uyarı levhalarına rağmen çıkış yerinden giriş yapmaları, can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürüyordu. Bunu önlemek için A2b ve trafo yanındaki çıkış yerlerine kapan yaptırılmasına karar verildi.

Site çıkışlarına konulan kapanlar, tamamen sessiz çalışıyor. A2b Blok ve komşu binalarda oturanlar, kapan sesinden kesinlikle rahatsız olmayacak.

2011_2

BEKLEME DURAĞI

Bu arada Sarıyer Belediyesi ile birlikte, Atatürk Büstü yakınında uygun bir yere öğrenciler ve alış-veriş servisi bekleyenler için bekleme durağı yaptırıldı. Bu durağın ahşap ve çatı işleri Sarıyer Belediyesi, yan taraflarındaki şeffaf bölümler ise Gazeteciler Sitesi Yönetimi tarafından imal ettirildi.

Okul servisi bekleyen öğrencilerimiz korunaklı bir yer olmadığı için yağmurlu havalarda ıslanıyordu. Yine Carrefoursa ve Migros servisi bekleyen site sakinleri de yağışlı havalarda zor durumda kalıyordu.

Bu durakla birlikte bu amaçla yapılan durak sayımız ikiye yükseldi. Diğer durağımız C5 otoparkı girişinde bulunuyor.