4 Dönüm Alana Yeni Çim

Gazeteciler Sitesi Yönetim Kurulu, Nisan ayı başında başladığı çimlendirme çalışmalarının bu yılki bölümünü tamamladı. Birbuçuk ay süren çalışmalarda, 4 dönüme yakın alanın çimi tamamen yenilendi.

Site Yönetimi, iyi bakılmadığı için kuruyan ya da yeraltı kalorifer borularının yenilenmesi sırasında kazılan yerleri yeniden çimlendirmek için sıkı bir çalışma yürüttü. Ocak ayında yapılan planlama çerçevesinde çimi bozulan ya da kazılan yerler önce çapalandı, ardından tırmıklandı. Bu alanlar belirli süre dinlenmeye bırakıldı. Dinlenme süresinde çıkan yabani otlar temizlendi ve bu alanlar tekrar tırmıklandı. Ayrıca bazı yerlere iki kamyon dolgu toprağı getirtildi, arazideki çökük ve bozuk alanlar düzeltildi.

Bu alanlar, site yönetiminin koordinatörlüğünde site personelince önce tekrar çapalandı ve tırmıkla düzeltildi. Ardından tüm bloklar etrafındaki çimsiz alanlara (A’1 bloktan A’4 bloka kadar) çim ekildi. Çim ekimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait Alibeyköy’deki İstanbul Ağaç AŞ’den satın alınan 42 metreküp çim kapama toprağı ile 220 kg çim tohumu kullanıldı.

Bu arada mantolama çalışması yaptıkları için etraflarındaki çimi bozan A’1 ve A8 blokların çevresindeki çimlendirme maliyetleri ise ilgili blok yöneticilerinden tahsil edildi.

Site Yönetim Kurulu, yaklaşık 16 dönüm alandaki çimlerden bir bölümünün de (yıpranma ve bozulma nedeniyle) önümüzdeki yıl yenilenmesi görüşündedir.

DİĞER İŞLER

Site Yönetim Kurulu, site içinde bozulan asfaltları da Sarıyer Belediyesi’ne tamir ettirdi. Ayrıca site içinde değişik yerlere 10 adet çöp kutusu konuldu. Bazı blokların çevresindeki çitler ise yenilendi.

Sitenin ihtiyacı olan süs bitkilerinin alınması ve gereken yerlere dikilmesi çalışmaları ise devam ediyor.